Links

NTC de Knikkers is aangesloten bij de stichting NOB (Nederlands Onderwijs Buitenland).
Voor meer informatie over de stichting NOB: www.stichtingnob.nl

Wij werken in de lessen met Nieuwsbegrip, een fijne methode voor begrijpend lezen gekoppeld aan Nederlandse nieuwsitems waarvan het leesniveau van de artikelen aangepast kan worden op het leesniveau van de leerlingen. De leerlingen krijgen in de midden- en bovenbouw elke week huiswerk op van de leerkracht.
Thuis loggen de leerlingen met hun persoonlijke code in en oefenen ze online woordenschat of een andere tekstsoort om te herhalen wat er in de les aan bod gekomen is www.nieuwsbegrip.nl

www.bloon.nl Hier kunnen kinderen van de Knikkers  thuis spelling oefenen. Bloon is de afkorting van Bekijken Lezen Omdraaien Opschrijven Nakijken.Het grootste resultaat bereikt u wanneer u uw kind 3 tot 4 keer per week laat oefenen, per keer duurt het niet langer dan 5 minuten!
Alle kinderen vanaf groep 3 hebben een eigen inlognaam en wachtwoord. Deze  accounts worden aangemaakt door de leerkracht van de leerling. Voor meer informatie over de oefeningen of de inloggegevens van uw kind, kunt u contact opnemen met de leerkracht van uw kind.

Andere educatieve sites om de taal- en kennisontwikkeling van uw kind te stimuleren zijn:

Voor het jongere kind:

www.nijntje.nl Een leuke en leerzame site, waar uw kind kennis leert maken met voorlezen. De heldere tekeningen van Dick Bruna zorgen voor een duidelijk verhaal.

www.bobo.nl Op een speelse wijze maakt het kind kennis met letters en leesboeken.

www.schooltv.nl (Koekeloere) Een zeer educatief programma waarin, onder leiding van Moffel en Piertje de kinderen kennis bijgebracht wordt over letters en cijfers en over alledaagse dingen.Tik het trefwoord Koekeloere in in het zoekvenster, en u wordt door gestuurd.

www.zappelin.nl. Op deze site word u ‘doorgelinkt’ naar allerlei Nederlandstalige programma’s als Barbapapa, Buba, De Teletubbies, Dip en Dap, Bob de Bouwer Bibbeltje Big, Calimero, Babar en meer! Het zijn welliswaar ‘maar’ tv-programma’s, maar onderschat niet de grote waarde van het kijken naar Nederlands gesproken televisieprogramma’s. Elke dag 10 tot 15 minuten kijken is een prima extra oefening voor de kinderen.

Voor het oudere kind:

www.willemwever.nl  Willem Wever wil alles weten! Vraagt uw kind ook zo vaak “waarom…”? dan is de site bij uitstek om alles wat je te weten wilt komen ook echt te vinden. D.mv ‘zoektermen’ kun je heel gemakkelijk datgene vinden waar je informatie over wilt hebben. Zo heeft u altijd een antwoord op de slimme vragen van uw kind.

www.schooltv.nl/beeldbank/  Dit is een ‘database’ vol met allerlei korte filmpjes over ALLES wat een kind wil, moet en hoort te weten. In heldere en korte uitleg, vergezeld door duidelijke filmpjes en tekeningen, krijgt uw kind de informatie waar het recht op heeft! Een must voor iedere school en elke huishouden.

www.schooltv.nl/hbb/ (Huisje Boompje Beestje). Educatief en vooral erg leuk! Elke week wordt, onder leiding van Raaf (een vogel) een bepaald thema behandeld over de mens, natuur en dieren. Ook alledaagse dingen komen aan bod; dit alles met het oog op de kinderen wereldwijzer maken! Een echte aanrader.

www.hetklokhuis.nl  Informatief programma van 15 minuten met leuke filmpjes, afgewisseld met zang en korte sketches, dit alles binnen een bepaald thema. Zeer educatief, een echte aanrader.

www.jeugdjournaal.nl Het laatste wereldnieuws op een hele duidelijke en informatieve wijze gepresenteerd en verteld. Voor de kinderen die op de hoogte willen blijven van het nieuws in Nederland en de rest van de wereld, is dit een uitkomst.

www.zapp.nl  Een site van de publieke zenders, waar een duidelijk overzicht gegeven wordt van educatieve, Nederlandstalige kinderprogramma’s en uitzendingen. Zeer overzichtelijk en educatief!

http://www.kidsweek.nl  Een krant speciaal voor kinderen van 7 t/m12 jaar die op de hoogte willen blijven vn het nieuws. Sit met artikelen, filmpjes, spelletjes en meer.

Advertenties

Blog op WordPress.com.